Nyheter

Chevron
Djurgården lånar Buya Turay: ”Här för att göra mål”

Djurgården lånar Buya Turay: ”Här för att göra mål”

Djurgården har gjort klart med anfallaren Mohamed Buya Turay, som ansluter från belgiska Saint Truiden på lån.
– Djurgården är en klubb som jag alltid har velat spela för, säger Buya Turay.

Mohamed Buya Turay lämnade Dalkurd FF för Sint-Truiden i somras. Efter ett tyngre halvår i Belgien återvänder anfallaren nu till svensk fotboll, då han lånas in av Djurgården under hela den kommande säsongen.

– Jag är så glad över att få spela för Djurgården. Jag har varit i kontakt med DIF tidigare och det är en klubb som jag alltid har velat spela för. Så för mig känns det som att komma hem och det blir också som en nystart på min karriär, säger Buya Turay till dif.se.

Buya Turay, som fyller 24 år imorgon torsdag, är en beprövad målskytt i Superettan och Allsvenskan. Förra säsongen nätade han nio gånger på 13 matcher för Dalkurd i högsta serien. 2019 hoppas han kunna hålla målformen uppe igen.

– Jag är här för att göra mitt bästa för Djurgården. Förhoppningsvis leder det till en bra placering och spel i Europa. Så jag är här för att göra mitt jobb helt enkelt – och det är att göra mål, säger Mohamed Buya Turay.

Sportchefen Bosse Andersson, som legat bakom flera anfallsvärvningar som slagit väl ut under de senaste åren, är nöjd med affären.

– För oss är det en väldigt bra lösning. Vi får ett lån för hela säsongen men samtidigt finns det alltid en risk att en spelare som gör det bra kan lämna när transferfönstren är öppna. Men vår plan är att han ska spela i Djurgården under hela säsongen som kommer, säger Andersson.

Foto: dif.se