Nyheter

Chevron
Djurgården lyfter upp talang

Djurgården lyfter upp talang

Efter att ha visat framfötterna i klubbens U19- och U21-lag har Alexander Abrahamsson flyttats upp i A-truppen.

Alexander Abrahamsson tränade en del med Djurgårdens allsvenska lag redan under 2018. Nu blir platsen i A-truppen permanent och han har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag kom till Djurgården från Sunnersta i Uppsala för tre och ett halvt år sedan och målet har ju hela tiden varit att spela till mig ett A-lagskontrakt. Så det känns fantastiskt kul att jag gjort det nu och jag ser verkligen fram emot kommande säsong, säger han till Djurgårdens hemsida.

Han beskrivs som en fysiskt stark försvarsspelare och vill vara med och slåss om en startplats i Djurgårdens elva, men förstår att det krävs mycket för att nå dit.

– Nu handlar det väl främst att komma in i laget så bra som möjligt i början och sedan får det ta den tid det tar för att få speltid. Det är klart att man vill spela fotboll men det är ett stort steg från U19 till Allsvenskan. Man får ha lite tålamod men målsättningen är självklart att på sikt få speltid i A-laget, säger han.

Bosse Andersson, sportchef, har haft bra koll på Abrahamsson sedan han kom till klubben för tre och ett halvt år sedan.

– Alexander kom ju till oss från Uppsala och har varit här en längre tid. Han har visat att han är en skicklig fotbollsspelare som mittback med en fin vänsterfot och han kan även spela ytterback. Nu tog han studenten i somras och har fått vara med och tränat mycket med A-laget. Han har haft en del problem med skador tidigare men gjorde en bra andra halva av 2018 i både U19 och U21 och även i vår träningsmiljö. Så när vi nu har lånat ut Marcus Hansson och Souleymane Kone kan vi erbjuda honom en väldigt bra sportslig miljö framöver som en av våra fyra mittbackar, säger Andersson till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån