Djurgården närmar sig förstaplatsen

Djurgården tar in två poäng på serieledande BK Häcken. Detta efter att Blåränderna bortabesegrat IK Sirius samtidigt som Häcken kryssade mot Degerfors IF på hemmaplan.

IK Sirius – Djurgården: 0–1
Tabelltvåan Djurgården fortsätter sin fina form. Under söndagseftermiddagen hämtade man hem tre nya poäng från Uppsala efter att ha besegrat IK Sirius med 1–0. Matchens enda mål kom i mitten av den första halvleken då Victor Edvardsen frispelade Gustav Wikheim, som löpte med bollen länge och väl innan han kyligt rullade in 1–0.

BK Häcken – Degerfors IF: 2–2
Serieledande Häcken tog ledningen två gånger om hemma mot Degerfors, men gästerna kämpade sig tillbaka in i matchen båda gångerna. Mikkel Rygaard tryckte in 1–0 för hemmalaget från straffområdeskanten och Omar Faraj kvitterade för DIF efter knappt en timmes spel. Skytteligaledaren Alexander Jemremejeff satte sitt 21:a mål för säsongen i den 88:e minuten fram till 2–1 för Häcken, men den här gången var det Dijan Vukojevic som nickade in 2–2 i den 94:e minuten.

IF Elfsborg – Malmö FF: 3–2
Elfsborg tog en efterlängtad seger när man vann med 3–2 mot Malmö på Borås Arena. Hemmalaget tog ledningen på straff i den elfte minuten, Michael Baidoos rullade säkert in bollen i mål. Isaac Kiese Thelin såg sedan med två mål till att MFF vände på steken, men Elfsborg skulle svara med samma mynt. Baidoo blev tvåmålsskytt i den 73:e minuten, och i den 79:e kunde André Römer med sätta 3–2 efter att lagkaptenen Johan Larsson slagit in en lång hörnspark.

AIK – GIF Sundsvall: 4–0
Nicolas Stefanelli var inblandad i det mesta framåt för AIK idag. Den argentinske anfallaren gjorde själv 1–0, spelade fram till Nbil Bahouis 2–0-mål och satte sedan även 3–0 med ett distinkt avslut i straffområdet. Sebastian Larsson fullbordade storsegern med sitt 4–0-mål på straff på stopptid.