Djurgården och Hammarby söndagsvinnare

Djurgården tog tre nya poäng när Kalmar FF besegrades på Guldfågeln Arena. På eftermiddagen vann Hammarby på hemmaplan samtidigt som BK Häcken och Elfsborg kryssade i Göteborg.

Kalmar FF – Djurgården 0-1
Hemmalaget stod för en fin insats i det tuffa mötet med Djurgården och skapade den första halvlekens farligaste chans. Isak Jansson kom helt fri med gästernas målvakt, men avslutet gick via Zetterströms hand och i stolpen.

I den andra halvleken var det istället Djurgården som tog ledningen. Magnus Eriksson slog en lång svepande frispark från höger. Bollen gick mot den bortre stolpen och där mötte Aslak Witry på ett tillslag och satte bollen i nät.

Båda lagen skapade fina chanser efter det, men några fler mål fick vi inte se.

BK Häcken – IF Elfsborg 1-1
På Bravida Arena startade gästerna bäst i värmen. Rasmus Alm hittade fram till Per Frick som pangade in ledningsmålet efter tio minuters spel. Hemmalaget kom tillbaka och efter en dryg halvtimmes spel kvitterade Alexander Jeremejeff efter lite flipperspel framför Elfsborgsmålet.

Den andra halvleken bjöd på flera fina lägen, men några mål fick vi inte se. Mötet mellan de båda formstarka lagen slutade oavgjort.

Hammarby – IFK Norrköping 2-1
En intensiv batalj i Stockholm slutade oavgjort. Gästande Peking var starkast i starten och Samuel Adegbenro gav laget ledningen redan innan två minuter var spelade. Men Hammarby kom tillbaka snabbt och Gustav Ludwigson klackade Astrit Selmanis passning i mål efter 25 minuter.

Det böljande spelet gjorde att vi fick se mängder av fina chanser och det båda målvakterna bjöd på fina räddningar. Men till slut kom nästa mål. Björn Paulsen flyttade fram från sin försvarsplats och lossade vänsterbössan från 20 meter. 2-1 till hemmalaget och stort jubel från hemmapubliken för Paulsens första mål sedan återkomsten.