Nyheter

Chevron
Djurgården och Melkemichel går skilda vägar

Djurgården och Melkemichel går skilda vägar

Özcan Melkemichel lämnar Djurgården efter två år som huvudtränare för klubben.
– Jag har uppfyllt det jag kom hit för, säger Melkemichel.

Djurgården och Özcan Melkemichel avslutar samarbetet efter två år då huvudtränaren valt att inte förlänga det utgående avtalet. Melkemichel, som anlände efter att ha lett AFC Eskilstuna till uppflyttning 2016, ledde laget till seger i Svenska Cupen och en sjundeplats i Allsvenskan i år efter att ha slutat trea 2017.

– Jag har haft två väldigt fina år här och uppfyllt det jag kom hit för. Jag hade hoppats på att kunna göra mer, framför allt under den här hösten, men vi tog ändå en tredjeplats förra året som tog oss ut i Europa, vi vann en titel i Svenska Cupen och vi har vunnit derbyn som jag lovade, säger Melkemichel till Djurgårdens webbsida.

Även assisterande tränaren Ivan Ristic, som anslöt tillsammans med Melkemichel, lämnar Djurgården. Sportchefen Bosse Andersson kommenterar tappet av tränarduon:

– Özcan har tillsammans med Ivan Ristic gjort ett väldigt gott arbete som tränare i Djurgården. Vi har kommit ut i Europa för första gången på tio år, vunnit första titeln på tretton år när vi tog hem Svenska Cupen samt även besegrat både AIK och Hammarby precis som Özcan lovade när han anställdes av Djurgården, säger Bosse Andersson.

– Under samma period har Özcan även utvecklat spelare som gått vidare till andra klubbar och som gjort Djurgården ekonomiskt starkare.

– Under hösten har vi haft en pågående dialog då vi ställt frågan till Özcan om han ville diskutera en förlängning men han har slutligen valt att tacka nej. Vi är många som kommer att sakna Özcan i Djurgården som den fantastiska person han är och vi önskar honom och Ivan ett riktigt stort lycka till i deras framtida fotbollskarriärer, avslutar Andersson.

Foto: bildbyrån