Djurgården säkrade tre nya poäng i Conference League

Djurgården stormar fram i Europa Conference League-gruppspelet och säkrade under torsdagen ännu en seger. För Malmö FF:s del blev det förlust i bortamötet med Union Berlin efter sent avgörande.

Europa Conference League
Djurgården – Gent 4–2
Djurgården fortsätter att ta poäng i grupp F i Europa Conference League. Under torsdagskvällen besegrades Gent på hemmaplan med 4–2. Hemmalaget inledde starkt och kunde redan under den första halvleken ta sig upp till en 3–0-ledning. Kalle Holmberg inledde målskyttet i mitten av den första halvleken och mot slutet kunde Gustav Wikheim och Emmanuel Banda utöka.

Den andra halvleken startade som den första slutade. Redan i den första minuten satte Gustav Wikheim dit sitt andra för kvällen – och 4–0 för Djurgården. Gent skulle dock vakna till liv och lyckades reducera både en och två gånger. Men Djurgården höll därefter undan starkt och säkrade tredje segern på fyra matcher. Laget toppar gruppen med tio inspelade poäng.

Europa League
Union Berlin – Malmö FF 1–0
Malmö FF får vänta på sina första poäng i gruppspelet i Europa League. När laget under torsdagskvällen ställdes borta mot Union Berlin föll man med uddamålet. Det såg dock ut att sluta mållöst i den här matchen – men med bara ett par minuter kvar av ordinarie tid tilldömdes hemmalaget en straffspark. En straffspark som Robin Knoche satte i nät och fastställde slutresultatet, 1–0.