Nyheter

Chevron
Djurgården säljer Beijmo till Bremen

Djurgården säljer Beijmo till Bremen

Djurgårdens högerback Felix Beijmo har skrivit på för tyska Weder Bremen efter att klubbarna kommit överens om en övergång.
– Jag är extremt tacksam för min tid i Djurgården, säger 20-åringen.

Felix Beijmo värvades till Djurgården från IF Brommapojkarna inför säsongen 2017. Efter 36 ligastarter och ett inhopp i Djurgården-tröjan går karriären nu vidare i tyska högstaligalaget Werder Bremen.

– Det har varit en väldigt bra förhandling med Werder Bremen så vi är nöjda, säger sportchefen Bosse Andersson till dif.se.

– Självklart är det tråkigt att bli av med Felix men samtidigt är det otroligt kul och lite som en saga att en så ung spelare kommer till oss och bara ett och ett halvt år senare går till ett lag i en av Europas allra bästa ligor.

Beijmo var med när Djurgården vann Svenska Cupen-finalen mot Malmö FF i april och har överlag stått för starka insatser ända sedan ankomsten, trots att han hoppade över spel i Superettan och tog steget upp direkt från BP som nyss vunnit division 1.

– Jag är extremt tacksam för min tid i Djurgården. Den har varit fantastisk. Jag önskar laget och alla Djurgårdare lycka till och hoppas att vi ses igen, säger Felix Beijmo om tiden i Djurgården.