Nyheter

Chevron
Djurgården säljer Kadewere till Le Havre

Djurgården säljer Kadewere till Le Havre

Tinotenda Kadewere lämnar Djurgården efter en succéfylld vårsäsong. Ny klubbadress blir franska Le Havre.
– Självklart blir det en av föreningens största affärer, säger sportchefen Bosse Andersson.

Med åtta mål och två assist på 1 matcher för Djurgården under vårsäsongen blev Tinotenda Kadewere ett av de stora utropstecknen i Allsvenskan 2018.

Nu har han dock spelat sin sista match för Djurgården för den här gången, då anfallaren köpts av franska andradivisionsklubben Le Havre.

– Det är alltid tråkigt att tappa bra fotbollsspelare och i synnerhet är det så med Tino. Han har varit här i tre säsonger och haft en fantastisk vår och självklart blir det en av föreningens största affärer, kommenterar sportchefen Bosse Andersson för dif.se.

Djurgården meddelar att man planerar en avtackning för den för tillfället skadade Kadewere på Tele2 Arena i samband med helgens ligamatch mot GIF Sundsvall.

– För mig är det här bra och dåliga nyheter på samma gång. Jag vet ärligt talat inte hur jag ska klara mig utan spelarna i laget, supportrarna och alla runt omkring. Jag har älskat att vara en del av den här familjen men så här är fotbollen och jag hoppas att jag kan utvecklas i Le Havre på samma sätt som jag har gjort i Djurgården, säger Kadewere själv om flytten.