Nyheter

Chevron
Djurgården Svenska Mästare 2019

Djurgården Svenska Mästare 2019

Djurgården är svenska mästare efter 2–2 borta mot IFK Norrköping i den sista omgången.
– Vi är så jävla starka ihop. Det har vi varit hela året. Vi bara kör. Vi litar på varandra och allt funkar, säger Djurgården-målvakten Tommi Vaiho.

Den allsvenska guldstriden pågick ända in i slutminuterna säsongen 2019. Djurgården hade allt i egna händer, men hamnade tidigt i ett tvåmålsunderläge borta mot IFK Norrköping efter mål av Rasmus Lauritsen och Sead Haksabanovic.

Men gästerna, som excellerat på bortaplan i år, reste sig i den andra halvleken. Jesper Karlström tryckte in reduceringen till 2–1 efter hörna, och i den 65:e minuten styrde skytteligavinnaren Mohamed Buya Turay in 2–2 på inhopparen Emir Kujovics låga skott.

Buya Turays kyliga touch skulle bli guldmålet, då Djurgården höll undan och säkrade seriesegern med en poängs marginal ned till Malmö FF, som samtidigt körde över Örebro SK med 5–0, och Hammarby, som tog en klar 4–1-seger hemma mot BK Häcken.

Se höjdpunkter från guldmatchen på Östgötaporten:

<iframe src="https://www.tv4play.se/iframe/video/12508417?width=540" width="540" height="303" frameborder="no" scrolling="no"></iframe>

Foto: bildbyrån