Djurgården tog stark seger i Kroatien

Djurgården blev enda svenska lag som lyckades vinna i den första matchen i den andra kvalrundan till Europa Conference League.

Molde – IF Elfsborg 4-1
I västra Norge åkte Elfsborg på en tung förlust mot norska serieledarna Molde. Boråsarna inledde bäst och Rasmus Alm gav laget ledningen efter en kvart. Men norrmännen vände på steken med fyra mål i den andra halvleken. Tufft läge för de gulsvarta inför returen på Borås Arena nästa vecka.

Vorskla – AIK 3-2
På Tele2 Arena i Stockholm (neutral plan) förlorade AIK en svängig match mot ukrainska Vorskla. Redan i den fjärde minuten satte Vorskla 1-0, men Nicolas Stefanelli kvitterade efter en dryg kvart. Nytt hemmamål kom omgående, men innan paus satte Sebastian Larsson 2-2.

I den andra halvleken tog ukrainarna ledningen för en tredje gång och den här gången höll man den tiden ut. Returen spelas på Friends Arena nästa vecka.

Rijeka – Djurgården 1-2
En kvart in i matchen i Kroatien tog hemmalaget ledningen genom Haris Vuckic. Men den allsvenska tabelltvåan Djurgården lyckades vända och vinna. Hampus Finndell kvitterade sju minuter innan pausvilan. Tio minuter in i den andra halvleken gjorde Victor Edvardsen 2-1 för Blåränderna och gav laget ett fint utgångsläge inför returen i Stockholm nästa vecka.