Djurgården vann stort mot Landskrona i cupen

Djurgården och IFK Göteborg plockade trepoängare i sina första gruppspelsmatcher i Svenska Cupen. För BP inleddes dock cupgruppspelet med en förlust.

Djurgården smällde in sex mål på Superettan-laget Landskrona BoIS när det var deras tur att spela Svenska Cupen-fotboll på Tele2 Arena. Gustav Wikheim, Elias Andersson och Joel Asoro förde upp Blåränderna i en 3–0-ledning i första halvlek, och kort efter pausvilan ökade nyförvärvet Oliver Berg på till 4–0. Besard Sabovic satte 5–0 innan BoIS reducerade genom Ousmane Diawara, men Lucas Bergvall blev matchens sista målskytt med sitt 6–1-mål på stopptid.

I samma grupp föll BP hemma mot Örebro SK efter att den allsvenska nykomlingen hamnat i ett 2–0-underläge på Grimsta IP. Noel Milleskog och David Seger målade för gästerna, och Richie Omorowa 2–1-reducering i den 94:e minuten kom för sent för att BP skulle få med sig något ikväll.

På Bravida Arena flög IFK Göteborg över Utsiktens BK med visst darr på ribban. Eman Markovic gav Blåvitt en tidig ledning men i den 35:e minuten nickade Albin Skoglund in kvitteringen för gästerna. Kort därefter skrev Hussein Carneil in sig i målprotokollet, och ännu kortare efter det kunde nyförvärvet Elias Hagen utöka till 3–1 för IFK Göteborg i paus. Fredrik Martinsson reducerade för Kiken i den 82:a minuten, men IFK kunde säkra hem tre poäng till slut.