Drömstart för Norrköping mot Liepaja i EL-kvalet

IFK Norrköping vann med 2-0 hemma mot FK Liepaja i torsdagens Europa League-kval. BK Häcken spelade 0-0 borta mot AZ, medan Malmö FF fick 2-2 borta mot NK Domzale.

IFK Norrköping fick en drömstart på hemmamötet med lettländska FK Liepaja då Simon Thern, framspelad av Kalle Holmberg, kunde lägga in 1-0 redan i den första spelminuten på Östgötaporten.

I den andra halvleken dubblade Sead Haksabanovic ledningen då han drev bollen mot straffområdeskanten och avlossade ett högerskott som susade upp i närmsta krysset fram till 2-0, som även blev slutresultatet.

BK Häcken gästade nederländska AZ och fick med ett imponerande försvarsspel med sig 0-0 till returen på Bravida Arena.

Matchpulsen toppnoterade i den 63:e minuten då Peter Abrahamsson räddade ett tungt skott i bra läge, och i omställningen fick Daleho Irandust se sitt låga avslut benpareras.

Malmö FF reste, likt AIK i Champions League-kvalet, till Slovenien för sin Europa League-match. NK Domzale stod för motståndet, och MFF tvingades till två kvitteringar i matchen.

Först styrdes Ramsus Bengtssons hörn-nick in till 1-1 efter att även Domzale nätat på hörna. Sedan stötte Marcus Antonsson in 2-2 från nära håll som replik på ett fint kombinationsmål av hemmalaget.

Returerna spelas på torsdag nästa vecka.