Dubbla lördagskryss

Båda lördagens matcher slutade oavgjort. I Varberg fick vi se BoIS och Degerfors spela 0-0 och senare på eftermiddagen kryssade Halmstads BK och Östersunds FK på ett.

Varbergs BoIS – Degerfors IF 0-0
Ett regnigt Varberg bjöd upp till fotbollsfest med 1875 åskådare på läktaren. Men något vidare party blev det inte på plan. Båda lagen försökte skapa farligheter, men några mål bjöds vi inte på. Hemmalaget fick ett bra läge att skapa sig ett övertag när gästerna Victor Edvardsen visades ut i den första halvleken. Men BoIS lyckades inte utnyttja övertaget och matchen slutade 0-0 efter att hemmalaget träffat virket två gånger på tilläggstid.

Halmstads BK – Östersunds FK 1-1
Regnet var påtagligt på västkusten även senare på eftermiddagen när HBK tog emot ÖFK hemma på Örjans Vall. Den första halvtimmen bjöd på chanser åt båda håll, men det var precis innan paus det small till. Först gav Sadat Karim hemmalaget ledningen och minuten senare höll det på att bli 2-0 när Aly Keita tappade bollen. Men ÖFK lyckades rensa undan och bara minuten efter det kunde Blair Turgott placera in sitt nionde mål för säsongen när han helt plötsligt stod helt fri framför hemmalagets mål.

Med 20 minuter kvar hade HBK en boll i nät efter hörna, men Baffos mål blåstes bort på grund av offside. Med kvarten kvar av matchen visades gästernas Makolm Stolt ut, men hemmalaget lyckades inte utnyttja övertaget utan lagen delade på poängen.