Nyheter

Chevron
Duo förlänger med Malmö

Duo förlänger med Malmö

Målvakten Johan Dahlin och mittbacken Rasmus Bengtsson har skrivit på nya avtal med Malmö FF.
– Klubben fortsätter att utvecklas både på och utanför plan. Det är härliga utmaningar med guldstrid och Europaspel varje år, säger Bengtsson.

Malmö FF har säkrat två rutinerade defensiva pjäser på nya kontrakt under flera år framöver. Det handlar om målvakten Johan Dahlin och backen Rasmus Bengtsson, som både förlängt sina avtal med MFF.

– Det är skönt att det är klart. MFF är min moderklubb och jag älskar att spela här. Klubben fortsätter att utvecklas både på och utanför plan. Det är härliga utmaningar med guldstrid och Europaspel varje år, säger Bengtsson om sin fortsättning i klubben till mff.se.

Sportchefen Daniel Andersson om Rasmus Bengtsson: 

– Han är, om inte den bästa, så en av de bästa mittbackarna i Allsvenskan. Han har en enormt hög högstanivå, vilket vi inte minst sett under Europaspelet i höstas. Det känns skönt att vi kan ha honom tre år till.

32-årige Bengtssons nya avtal sträcker sig till och med säsongen 2021, medan Dahlin, även han 32, förlänger till och med 2023.

– Daniel visade intresse för att ha mig kvar ytterligare en tid och det är klart att jag också ville det. Jag har kanske inte så många fler kontrakt i mig och känner att jag vill avsluta min karriär i Malmö, säger Dahlin till klubbens webbsida.

Sportchefen Andersson är även glad över att Dahlin, som gör sin andra sejour i Malmö, valt att förlänga med klubben.

– Det känns jättebra. Han har varit enormt stabil sedan han kom hem igen. Han har själv velat det här, så det känns jättebra att komma överens om ett längre avtal. Det gör att vi känner oss väldigt trygga på den positionen, säger Daniel Andersson.

Foto: bildbyrån