Nyheter

Chevron
Eddahri till Djurgården på korttidskontrakt

Eddahri till Djurgården på korttidskontrakt

Djurgården värvar Omar Eddahri på korttidskontrakt. Tidigare under året har 27-åringen representerat IK Sirius och marockanska Ittihad Tanger.
– Det har varit en lång väg och många klubbar. Men ibland behöver man leta lite längre för att hitta rätt, säger han.

Efter att flera anfallare lämnat Djurgården under sommaren har man nu fått in ytterligare en förstärkning på de offensiva positionerna. Omar Eddahri, som under våren spelade för IK Sirius, är klar för klubben på ett korttidskontrakt.

Eddahri spelade i Djurgården redan som junior, men ser nu fram emot att göra sina första A-lagsmatcher för föreningen.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka. Ända sedan jag spelade i Djurgården för många år sen har det alltid varit en dröm att få spela för A-laget, säger han till dif.se.

– Jag har tagit en lite annorlunda väg för att komma hit men nu blir det äntligen av. Jag har varit på väg till Djurgården flera gånger så det är kul att det händer.

I Djurgården återförenas han med tränaren Özcan Melkemichel, som hade Eddahri i AFC Eskilstuna när laget kom tvåa i Superettan och gick upp i Allsvenskan 2016.

– Vi känner varandra bra så det känns tryggt, lite som att komma hem. Vi har haft bra kontakt ända sedan vi skildes åt där det har handlat om personliga råd och mycket annat som vi diskuterat, säger Eddahri om relationen med Melkemichel.

Eddahri kommer senast från marockanska Ittihad Tanger och har skrivit på för Djurgården fram till slutet av den pågående säsongen.

– Omar är redo att komma igång direkt och har som sagt visat fantastiska kvaliteter. Det är den nivån vi hoppas kunna få se och han har en mångsidighet där han kan spela på många olika positioner som kommer att bli nyttig för oss, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson om värvningen.

Foto: dif.se