Edvardsen sköt Djurgården upp i serieledning

Victor Edvardsen sköt Djurgården till serieledning då han gjorde samtliga mål i lagets 3–0-seger mot IFK Göteborg. Söndagen bjöd även bland annat på en derbyseger för Malmö FF och tredje raka trepoängaren för IF Elfsborg.

Helsingborgs IF – Malmö FF: 1–2
Malmö FF vann säsongens första Skånederby med 2–1. Då avgjorde Patriot Sejdiu med ett sent mål för MFF. När Helsingborg och Malmö möttes igne på Olympia var det just Sejdiu som öppnade målskyttet genom att skruva in 1–0 i bortre hörnet i den 17:e minuten. Amar Muhsin kvitterade för HIF när han satte en retur från nära håll strax innan halvtid, men efter paus skulle gästernas mittback Dennis Hadzikadunic bli matchvinnare då han satte 2–1 från nära håll efter en hörnvariant.

IF Elfsborg – IK Sirius: 3–0
Elfsborg gick nyligen nio raka matcher utan att vinna. Nu har man vänt den trenden och söndagens seger hemma mot Sirius var lagets tredje trepoängare i rad. 1–0 på Borås Arena kom på ett självmål efter ett vasst inlägg av Rasmus Alm, 2–0 tog även det på en Sirius-spelare och gick i mål efter att Alexander Bernhardsson avfyrat stora kanonen från distans. 3–0 var det dock inget snack om, Alm frispelade Sveinn Aron Gudjohnsen som tryckte in bollen i bortre hörnet med vänstern.

Mjällby AIF – GIF Sundsvall: 1–1
GIF Sundsvall gick mot en livsviktig trepoängare i bottenstriden efter att Ronaldo Damus gett laget ledningen på Listerlandet i den 77:e minuten. Men på stopptid hittade Mjällby en kvittering då Carlos Moros Gracia placerade in bollen i nät och säkrade en poäng för vardera lag.

Djurgården – IFK Göteborg: 3–0
Efter gårdagens kryss mellan BK Häcken och Hammarby hade Djurgården chansen att ta över serieledningen när man tog emot IFK Göteborg på Tele2 Arena. Ett hattrick av Victor Edvardsen såg mycket riktigt till att Blåränderna tar över förstaplatsen med sju omgångar kvar att spela. 1–0 kom på ett lågt skott i straffområdet, 2–0 tryckte han upp i vänstra krysset från straffpunkten, och 3–0 kom efter en ny straff, den här gången var avslutet lågt till vänster i målburen.

AIK – Degerfors IF: 1–1
Degerfors tar över kvalplatsen från Helsingborg efter att ha nått oavgjort borta mot AIK. Gnaget tog ledningen på hemmaplan då Vincent Thill stötte in Erick Otienos vänsterinlägg vid den bortre stolpen. Kort efter pausvilan skulle dock Rasmus Örqvist vräka in kvitteringen från nära håll efter hörna. Både AIK och Degerfors hade sedan jättelägen att få in ett sent 2–1-mål, men modigt försvarsspel av AIK-backar och en luftspark från Nicolas Stefanelli gör att matchen slutar med delad pott.