Nyheter

Chevron
Efter tragedin i Bryssel – kommande omgång av Allsvenskan och Superettan spelas enligt plan

Efter tragedin i Bryssel – kommande omgång av Allsvenskan och Superettan spelas enligt plan

Svensk fotboll känner stor sorg. Alla tankar gällande terrordådet i Bryssel går till de drabbade och deras anhöriga. Efter dialog med polis och övriga myndigheter är Svensk Elitfotbolls och Svenska Fotbollförbundets inriktning just nu att kommande omgångs matcher i Allsvenskan och Superettan kommer att spelas enligt ursprungsplan.

Svensk fotboll uppmanar alla arrangörer att utöver följa myndigheternas nationella riktlinjer och råd också samverka med sina lokala myndigheter för att se över eventuella ytterligare åtgärder än vad som redan tillkommit sedan säkerhetsnivån i landet höjdes i augusti.

Regeringen gör ingen ny bedömning gällande säkerhetsnivån i Sverige varvid den generella bedömningen är att de kommande matcherna i Allsvenskan och Superettan kommer att spelas enligt plan.

Svensk Elitfotboll kommer att följa de nationella myndigheternas riktlinjer och råd i frågan. Klubbarna har sedan innan har ett fördjupat samarbete med lokala myndigheter. Varje match är unik och eventuella åtgärder för denna, tas i beaktning inför varje enskild match.

Arrangören kommer att fortsätta med att vidta trygghetsskapande åtgärder vid sina matcher och därför är det extra viktigt för publiken att komma i god tid till arenorna.

Säkerhetsåtgärderna kan komma att förändras efter fortsatta diskussioner med myndigheterna.