Efterlängtad blåvit seger

Efter sex raka utan seger ordnade Marcus Berg, med två sena mål, stor blåvit glädje i Göteborg.

Mjällby AIF – Kalmar FF 1-1
På Strandvallen i Hällevik tog hemmalaget MAIF emot Kalmar FF. I en spännande batalj tog hemmalaget ledningen mitt i den första halvleken. Om det var Silas Nwankwo eller en bortaspelare som var sist på bollen var svårt att avgöra, men Mjällby hade iallafall 1-0.

Med en dryg kvart kvar kvitterade Kalmar FF. Adam Ståhl satte bollen i eget nät och matchen slutade oavgjort på ett.

IFK Göteborg – GIF Sundsvall 2-0
På Gamla Ullevi såg det ut att gå mot mållöst och delad poäng. Men till hemmapublikens stora glädje tryckte Marcus Berg in en retur i den 87:e minuten och gav Blåvitt ledningen. Fyra minuter senare satte Berg en ny retur och fastställde slutresultatet till 2-0. IFK Göteborgs första seger efter sex raka matcher utan trepoängare.

BK Häcken – IK Sirius 4-3
Häcken inledde bäst och Alexander Jeremejeff gav hemmalaget ledningen med sitt tionde mål för säsongen. När Oskar Uddenäs satte tvåan en stund senare såg det ut som att Häcken skulle jobba sig mot tre nya poäng. Men Sirius kom tillbaka och Arnar Bjarnason reducerade innan pausvilan. I den andra halvleken fick Häckenmålvakten Peter Abrahamsson syna det röda kortet sedan han tagit bollen med händerna utanför sitt eget straffområde. med en man mer kom också kvitteringen för Sirius. Ett skott styrdes i nät från gulsvart spelare och 2-2 var ett faktum med kvarten kvar. Men med sex minuter kvar satte Häcken igång ett anfall längs vänsterkanten. Blair Turgott spelade in bollen i mitten och där mötte Mikkel Rygaard bollen och satte 3-2 till hemmalaget. Danskens tredje mål på de fyra senaste matcherna. Men det var inte matchens sista mål. Fem minuter in på tilläggstiden höll sig Christian Kouakou framme och kvitterade för Sirius som såg ut att lösa en ny pinne från en tuff bortamatch. Men matchen fick återigen en ny vändning. Even Totland stötte in 4-3 till hemmalaget i slutsekunderna och säkrade segern för getingarna.