Nyheter

Chevron
Ekdal lånas ut till IK Sirius

Ekdal lånas ut till IK Sirius

Hammarbys Hjalmar Ekdal har skrivit på ett lånekontrakt med IK Sirius som sträcker sig över hela den allsvenska säsongen 2020.

Efter att ha skrivit på för Hammarby i somras spelade Hjalmar Ekdal i Superettan med IK Frej under höstsäsongen. Försäsongen har han spenderat med Hammarby, men nu blir det alltså en ny utlåning för den 21-årige försvararen. 

Sportchef Jesper Jansson ser med tillförsikt på Ekdals framtid och hoppas på ytterligare utveckling i en annan allsvensk klubb.

– Hjalmar har fina egenskaper och är en spelare vi tror mycket på, men han har riktigt tuff konkurrens på sin position med tre så erfarna och skickliga mittbackar som Mads, Richard och David. För att utvecklas behöver som bekant unga spelare speltid, och när vi nu hittat den här lösningen för Hjalmar kommer han få det på allsvensk nivå med IK Sirius. Dessutom kommer vi kunna följa hans framsteg på nära håll, säger Jansson till hammarbyfotboll.se.

Jesper Janssons motsvarighet i IK Sirius, Ola Andersson, ser också positivt på låneavtalet.

– Vår bedömning är att vi behöver ha ytterligare en försvarare i truppen som kan konkurrera om en startplats. Hjalmars profil passar in på hur vi vill spela fotboll i Sirius, säger Ola Andersson, sportchef i IK Sirius, till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån