Nyheter

Chevron
Ekdal till Djurgården

Ekdal till Djurgården

Hjalmar Ekdal var utlånad från Hammarby till IK Sirius under fjolårssäsongen. Nu är han klar för Djurgården.

Den 22-årige mittbacken har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fyra år. I fjol spelade han 26 matcher för IK Sirius som slutade tia i Allsvenskan.

 – Det var mitt första år i Allsvenskan där jag fick spela kontinuerligt och det har gått bra. Jag tycker att jag anpassade mig rätt snabbt till spelet och nivån. Det visade sig genom att jag fick spela mycket och fick förtroende från Henrik Rydström. Jag passade bra in i Sirius sätt att spela fotboll och grabbarna välkomnade mig bra in i laget. Så jag är väldigt glad att jag fick den chansen och jag tror att jag bevisade för mig själv, och en del andra, att jag klarar av att spela på allsvensk nivå, säger Ekdal till Djurgårdens hemsida.

Mittbacken börjar träna med Djurgården när laget återsamlas efter ledighet den 11 januari och han har redan målsättningarna satta inför den kommande säsongen.

– Att komma in i Djurgården så fort som det går där jag förhoppningsvis kan spela så mycket som möjligt och hjälpa laget. Formen är bra och jag har tränat på mycket under ledigheten som de flesta självklart gör. Men det är alltid en startsträcka på försäsongen så det gäller att ligga i direkt när vi kör igång, säger han.

FOTO: Bildbyrån