Nyheter

Chevron
Elfsborg derbysegarre och serieledare

Elfsborg derbysegarre och serieledare

Alexander Bernhardsson avgjorde västgötaderbyt mellan IFK Göteborg och IF Elfsborg till gästernas fördel. Gulsvart toppar fortsatt tabellen med två omgångar kvar att spela.

IFK Göteborg – IF Elfsborg: 1–2
Malmö FF tog över serieledningen tidigare i omgång 28, men när IF Elfsborg hade chansen att svara så tog man den. I västgötaderbyt mot IFK Göteborg skickade Per Frick in 1–0 för gästerna i den 32:a minuten, ett resultat som stod sig till pausvilan. IFK Göteborg kvitterade i den 76:e minuten efter att Astrit Selmani skjutit in ett inlägg framför mål, men Alexander Bernhardsson skulle bli matchhjälte i kväll. I den 83:e minuten skickade han iväg ett långskott som letade sig in i bortre hörnet och 2–1, derbyseger och serieledning var ett faktum.

Hammarby – IK Sirius: 2–2
Hammarby gick mot en trepoängare hemma mot IK Sirius efter att Nahir Besara skruvat in 1–0 på frispark och Viktor Djukanovic prickat in 2–0 i öppet läge. Men IK Sirius stod för en ny sensationell upphämtning på stopptid. André Alsanati tände hoppet med sitt skott som gick in vid närmsta stolpen i den 92:a minuten, och i den 95:e fullbordade Henrik Castegren upphämtningen genom att nicka in 2–2 i fritt läge.

Se alla höjdpunkter på Fotboll Play.

Foto: Bildbyrån