Elfsborg körde över Degerfors

IF Elfsborg ledde med 4–0 borta mot Degerfors IF efter drygt en halvtimmes spel. Slutsiffrorna skrevs till 6–0.

Degerfors IF – IF Elfsborg: 0–6
Elfsborg klev ut på Stora Valla och visade direkt att man menade allvar. Sveinn Gudjohnsen dunkade in 1–0 via ribban i dem femte minuten, Rasmus Alm sköt in 2–0 i fritt läge i den nionde minuten och Simon Olsson slog in 3–0 i öppet mål efter Alms pass i den 15:e mintuen. Och då hade man bara kommit halvvägs i målskyttet idag. Okkels spelade återigen fram till Alm som lade in 4–0 i öppen bur i den 31:a minuten och Alm blev hattrickskytt då Elfsborg igen nätade i helt öppet läge efter att Jacob Ondrejka prickat ribban och stolpen med ett skott. Inbytte Maudo Jarjué fastställde slutresultatet till 6–0 då han nätade i öppet läge efter en hörnvariant i den 83:e minuten.

Mjällby AIF – Helsingborgs IF: 2–1
Mjällby fortsätter sin starka start på säsongen med en ny seger på hemmaplan. Det var dock gästande Helsingborg som tog lendingen på Strandvallen då Armin Gigovic lyfte in 1–0 i den 27:e minuten. Tre minuter senare var dock hemmalaget ikapp då Carlos Moros Gracia kvitterade med ett lågt skott från nära håll. I den andra halvleken kom sedan matchens stora behållning då Silas Nwankwo tog emot bollen på egen planhalva, vände bort sin försvarare och sedan löpte en hel planhalva med bollen innan han kyligt placerade in det avgörande 2–1-målet i friläge.

BK Häcken – Varbergs BoIS: 3–1
Alexander Jeremejeff öppnade målskyttet för Häcken hemma på Bravida Arena då han nickade in 1–0 från nära håll i den 33:e minuten. Bara två minuter senare hade Gustav Berggren dubblat ledningen, assisterad av Jeremejeff med en läcker klackskarv. 3–0 nickade Oscar Uddenäs in efter en knapp timmes spel, och även om Varberg sedan tilldömdes två straffar så räddade Peter Abrahamsson den första innan Jaheem Burkes reduceringsmål från straffpunkten i den 90:e minuten bara putsade siffrorna för gästerna.

GIF Sundsvall – AIK: 0–2
Silas Nwankwos soloräd för Mjällby fick en utmanare senare samma dag av AIK:s Jordan Larsson. Inte ens en minut in i den andra halvleken mellan GIF Sundsvall och AIK så fick Larsson bollen en bit in på egen planhalva, och sprang sedan med den ända in i Giffarnas straffområde innan han placerade in 1–0 för Gnaget. Nabil Bahoui fastställde sedan slutresultatet till 2–0 genom att sätta bollen i nät via en hemmaspelare.