Elfsborg och Hammarby utslagna

Hammarby vände mötet med Basel och ledde en bit in i förlängningen, men förlorade till slut på straffar. Elfsborg vann med 3-1, men kunde inte vända 0-5–underläget från första matchen. Därmed är det inga svenska lag vidare till gruppspelet i Conference League.

IF Elfsborg – Feyenoord 3-1 (3-6)
Efter storförlusten i Nederländerna stod boråsarna för en fin insats och besegrade Feyenoord på Borås Arena. Johan Larsson satte ledningsmålet och Alexander Bernhardsson ökade på strax efter paus. Ett litet hopp för en mirakelvändning tändes, men dog när Guus Til satte reduceringsmålet efter en timme.

Marokhy Ndione gjorde 3-1 till Elfsborg med 13 minuter kvar, men närmre än så kom man inte. Det blir inget gruppspel för boråsarna som åker ut med sammanlagt 3-6.

Hammarby – FC Basel 3-1 (4-4)
1-3 på bortaplan efter två sena Baselmål gjorde att Hammarby stod inför en tuff uppgift hemma på Tele2 Arena. Efter en mållös första halvlek gav Jon Gudni Fjoluson Bajen hopp med sitt ledningsmål i den 48:e minuten. Samma Fjoluson kvitterade sedan dubbelmötet fem minuter senare.

Resultatet stod sg tiden ut och innebar förlängning i huvudstaden. Tio minuter in i den satte Aziz Outtara 3-0 för Hammarby som i det läget var vidare till gruppspel. Men när målskytten Aziz i den andra förlängningskvarten drog ner en Baselspelare fick gästerna straffspark. Arthur hade nga problem från elva meter och placerade in 4-4 totalt.

Straffsparkar fick avgöra och där var Basel starkast. Darijan Bojanic och Paulinho inledde med två missar för Hammarby och Basel utnyttjade fördelen och tog sig vidare till gruppspel.

Därmed blir det bara Malmö FF vi får följa i europaspelet under hösten.