Elfsborg och Hammarby vidare till nästa runda

Efter 4-0 hemma hade IF Elfsborg inga bekymmer att vinna i Moldavien och ta sig vidare till den tredje kvalrundan av Europa Conference League. Hammarby vann också sin returmatch och är vidare. För BK Häcken blev det seger, men ändå respass.

BK Häcken – Aberdeen FC 2-0 (3-5)
Hemmalaget gjorde ett tappert försök och fick utdelning i starten av den andra halvleken. Martin Olsson gjorde 1-0 och gav hopp till BK Häcken. När Leo Bengtssob satte tvåan från straffpunkten ett par minuter senare kändes allting möjligt. Men Patrik Wålemark drog strax efter 2-0–målet på sig två snabba gula kort och fick se det röda. BK Häckens chanser att ta sig ikapp inskade avsevärt och Aberdeen hade inga problem att kontrollera den sista perioden i matchen.

FC Milsami – IF Elfsborg 0-5 (0-9)
Efter 4-0 på hemmaplan och en utskåpning spelmässigt fanns det inte mycket som talade för att Elfsborg skulle tappa sitt försprång. När Marokhy Ndione inledde målskyttet så försvann allt hopp, om det funnits något, för moldaverna. Ndione hittade nätet två gånger till och dessutom hamnade både Jack Cooper Love och Per Frick i målprotokollet. 9-0 sammanlagt och nu väntar AEK eller Velez i nästa runda.

NK Maribor – Hammarby 0-1 (1-4)
3-1 på hemmaplan gav ett fint utgångsläge, men det flesta förväntade sig nog att det skulle bli tufft för Bajen i returen. Men David Accam gav laget ledningen efter fem minuter och dödade i princip dubbelmötet direkt. Maribor skapade ett par farliga chanser, men Oliver Dovin i Bajenmålet höll tätt och Stockholmarna är vidare till den tredje kvalrundan. Där ställs man emot serbiska Cukaricki.