Elfsborg tillbaka på vinnarspåret

IF Elfsborg studsade tillbaka från förlusten senast genom att besegra IK Sirius på hemmaplan.

IF Elfsborg – IK Sirius: 1–0
Det stod 0–0 efter 45 spelade minuter på Borås Arena. Hemmalaget Elfsborg hade slickat såren efter 3–1-förlusten borta mot BK Häcken senast, medan IK Sirius reste söderut efter att ha åkt på en sen 1–0-förlust mot AIK i den senaste omgången. Per Frick byttes in i halvtid med uppgift att ge energi till hemmalaget, och visst svarade den rutinerade anfallaren direkt. På en hörna i den 48:e minuten satte han 1–0, vilket även skulle bli slutresultatet. Tabellettan Elfsborg är därmed tillbaka på vinnarspåret i toppstriden.

Kalmar FF – AIK: 1–1
Kalmar FF noterades bara för tre förluster efter de 13 första omgångarna – men hade dubblat den siffran på de fyra senaste allsvenska matcherna. Lägg därtill två förluster mot armenska Pyunik i Conference League-kvalet den senaste veckan, och det går att förstå Simon Skrabbs glädje när han fick in 1–0 för KFF i den första halvleken mot AIK. Men gästerna reste sig efter pausvilan. Nyförvärvet Ioannis Pittas gjorde sin första match i AIK-tröjan och markerade det med att sätta 1–1 i den 58:e minuten. I slutet av matchen visades Robert Gojani ut för hemmalaget innan klockan tickade ut och matchen slutade oavgjort.