Elfsborg tvåa trots tapp mot AIK

IF Elfsborg gick upp i en 2–0-ledning efter klassavslut från både Simon Olsson och Rasmus Alm, men gästande AIK hämtade upp till 2–2 i den andra halvleken.

Svårslagna IF Elfsborg säkrade andraplatsen i Allsvenskan då man under söndagen spelade 2–2 hemma mot AIK. Hemmalaget hade samtliga poäng från matchen inom räckhåll då Simon Olsson dundrat in 1–0 från distans efter hörna, och Rasmus Alm med ett skickligt långskott tråcklat in 2–0 i bortre hörnet, men gästerna visade styrka efter pausvilan.

Nabil Bahoui stötte in 2–1 efter att Mikael Lustig nickat ned en hörna, och sedan kunde Lustig själv kyligt lyfta in 2–2 med 20 minuter kvar att spela efter en klyftig frisparksvariant av Gnaget.

En poäng räckte dock för att Elfsborg skulle säkra stora silvret i Allsvenskan 2020.