Elfsborg vände sent mot Sirius

3–3 av Jack Cooper Love i den 87:e minuten och 4–3 av Johan Larsson i den 89:e. IF Elfsborg tog tre nya poäng efter en sen vändning på Studenternas.

IK Sirius – IF Elfsborg: 3–4
Det svängde rejält när IF Elfsborg tog tre nya poäng borta mot IK Sirius – häng med nu. Sveinn Aron Gudjohnsen nickade in 1–0 för gästerna efter en kvart, men hemmalaget skulle vända på matchen innan pausvilan. Aron Bjarnason skickade upp en projektil i bortre krysset i den 32:a minuten och på tilläggstid lade André Alsanati in 2–1 i öppet läge. Jacob Ondrejkas frispark i den 52:a minuten styrde på en hemmaspelare och gick i mål, och det var oavgjort igen. Men inte länge, för tre minuter senare gjorde Melker Heier sitt första allsvenska mål efter en hörna, och Sirius var återigen i ledning. I den 87:e minuten kvitterade sedan inhopparen Jack Cooper Love för Elfsborg, och bara två minuter senare sköt bortakaptenen Johan Larsson in 4–3, det var tredje gången i matchen som gästerna nätade via hemmaspelare.

Djurgården – Kalmar FF: 3–1
Djurgården har det tufft på bortaplan i säsongsinledningen, men hemma vinner man allt än så länge. Tredje vinsten på Tele2 Arena kom när Kalmar FF gästade under måndagskvällen. Joel Asoro placerade in 1–0 i friläge och cykelsparkade sedan in 2–0 via en KFF-spelare. Åtta minuter in i den andra halvleken stod Magnus Eriksson för matchens delikatess då han chippade fram bollen till en djupledslöpande Gustav Wikheim som på volley satte 3–0. Deniz Hümmet reducerade för gästerna i den 66:e minuten, men närmare än så kom inte Kalmar idag.

Degerfors IF – IFK Norrköping: 0–2
Totte Nyman följde upp två mål i den förra omgången med att öppna målskyttet på Stora Valla under måndagskvällen. Hans imponerande nick innebar 1–0 i den 23:e minuten. Bara tre minuter efter pausvilan kom 2–0 för gästerna genom mittfältsstjärnan Arnor Sigurdsson, som retligt placerade in bollen utom räckvidd för Sondre Rossbach i hemmamålet.

BP – IFK Göteborg: 0–0
BP hade tre raka segrar och hållna nollor innan måndagens hemmamatch mot IFK Göteborg. Segersviten tog slut, men blott 18-årige Filip Sidklevs nolla är intakt efter att lagen spelat 0–0 på Grimsta IP.