Elfsborg vände underläge – upp som tabelltvåa

På Platinumcars Arena vände gästande Elfsborg underläge till vinst med 2-1 och gick därmed upp till tabellens andraplats. I smålandsderbyt mellan Värnamo och Kalmar var det även här bortalaget som drog det längsta strået och Kalmar FF åkte från Finnvedsvallen med tre poäng.

IFK Norrköping – IF Elfsborg: 1-2

På Platinum Cars Arena spelades på måndagskvällen match mellan IFK Norrköping och IF Elfsborg och i potten låg andraplatsen i tabellen. I den första halvleken var det gästerna som startade starkast, med mycket bollinnehav på offensiv planhalva och ansatser till fina anfall. Men den vanliga Elfsborgs-skärpan saknades och utdelningen uteblev. Istället var det Peking som gjorde matchens första mål när Arnor Sigurdsson hängde in en lång frispark vid bortre stolpen från ett par meter in på offensiv planhalva. I andra halvlek fortsatte de gulsvarta gästerna jaga ett kvitteringsmål och i den 75:e minuten lyckades de när Jeppe Okkels hittade nätet. Innan slutsignalen gick hade de även vänt och tagit över ledningen med 2-1 genom Johan Larsson. Resultatet innebar sjunde raka vinsten och en andraplats i tabellen för Elsfborg som har vinden i ryggen just nu.

IFK Värnamo – Kalmar FF: 0-1

I kvällen smålandsderby började matchen mellan Värnamo och Kalmar FF trevande och första halvlek bjöd inte på många målchanser för något av lagen. Hemmalaget var något strakare i första halvlek men fick stå tillbaka i andra halvlek då gästande Kalmar FF kom ut med ny energi och högre tempo. Det var också Kalmar FF som gjorde matchens första och enda mål genom Noah Shamoun i den 61:e minuten. De tre poängen var välbehövliga för ett Kalmar som kommer från fyra omgångar utan vinst.