Nyheter

Chevron
Elitfotbollen tillbaka inför storskalig publik

Elitfotbollen tillbaka inför storskalig publik

Från och med idag blir det möjligt för klubbarna i Allsvenskan och Superettan att välkomna publiken i full skara igen. Elitfotboll ser det som ett efterlängtat och välkommet beslut att äntligen få ta sitt eget ansvar i frågan.
– Vi är glada att vi nu har fått möjligheten att öppna upp hela arenan för åskådare igen. Vi har saknat den stämning och den känsla som supportrarna förmedlar, menar Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Sverige genomför flera lättnader. För fotbollens del tas deltagartaket för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster bort samt att det inte längre finns någon regel om minimumavstånd mellan sällskap och maxantalet tillåtna personer i ett och samma sällskap. 

Fortsatt gäller att den som känner symptom ska stanna hemma samt att myndigheterna har sagt att ovaccinerade bör undvika stora evenemang. Svensk Elitfotboll ber alla att vara rädda om varandra, genom att hålla avstånd i den mån det är möjligt och undvika köbildningar på arenan. 

Svensk Elitfotboll och de 32 medlemsklubbarna välkomnar publiken tillbaka till trygga och säkra evenemang men uppmanar samtidigt alla besökare att vaccinera sig, att hålla avstånd i den mån det är möjligt och att stanna hemma vid symptom.

Den som vill vara med och stötta arbetet med att förhindra framtida virusutbrott gör det via Svensk Elitfotbolls samarbetspartner Pandemifonden. Läs mer här.