Nyheter

Chevron
Elitfotbollsklubbar ställer upp för samhället

Elitfotbollsklubbar ställer upp för samhället

Coronaviruset påverkar hela befolkningen och många människor är sjuka eller är utsatta på annat sätt. Elitfotbollsklubbarna gör vad de kan för att ta ansvar för samhället.

Det här gör klubbarna i Allsvenskan och Superettan för att hjälpa samhället i en svår stund.

Allsvenskan
AIK:
Klubbens initiativ Svartgul matlåda har gjort att drygt 4 000 matlådor är garanterade för leverans till vårdpersonal och människor med speciella behov. Dessutom stöttar initiativet restaurangnäringen genom att skapa intäkter till en bransch som står under svåra förutsättningar att bedriva sin verksamhet.

BK Häcken:
I en instruktionsvideo i klubbens sociala medier instruerar BK Häckens spelare hur man ska göra för att förhindra smittspridningen av corona – på flera språk.

Hammarby:
Via Samhällsmatchen lanseras träningskampanjen #hemmamatchen. Under ledning av Jeppe Andersen inspireras följarna i sociala medier att träna och röra på sig i hemmet under sin karantän eller hemmaarbete.

IF Elfsborg:
Allt överskott från streamingintäkterna från klubbens nya låt ”Vi tillsammans” tillfaller Garissa-stiftelsens arbete.

IFK Norrköping:
Klubben levererar matlådor till vårdpersonal i Vrinnevi. I en film på IFK Norrköpings hemsida visar klubben när de levererar 300 matlådor till vårdpersonalen på sjukhuset.

IK Sirius:
På sociala medier har Sirius lagt upp en film där spelare tvättar bollarna innan träning och därmed visar vikten att hålla god hygien för att förhindra smittspridning.

Kalmar FF:
Spelare och ledare har hjälpt till att leverera smörgåstårta till personer som inte velat eller kunnat handla själv.

Malmö FF:
Personal från MFF har hjälpt Skåne Stadsmission att packa matkassar till behövande och under Ingen kan göra allt, men alla kan göra något så ställer klubben upp med volontärtimmar till de som behöver det mest.

Malmö FF:s damspelare har även ställt upp och blivit blodgivare.

Örebro SK:
Klubben har startat ÖSK-linjen, en telefonlinje för äldre som känner sig ensamma eller oroliga till följd av coronaviruset. Personer över 70 år kan ringa in och prata med klubbens personal och få stöttning.

Superettan
Dalkurd FF:
Klubben skänker 50 kronor av alla som köper medlemskap i klubben i form av matlådor till sjukvården.

Ljungskile SK:
Under initiativet Coronasupport så har Ljungskile SK på initiativ av Bosse Wålermark tagit en aktiv roll  för att efter bästa förmåga göra en positiv insats för att hjälpa personer i riskgruppen att handla.

Norrby IF:
Spelarna i Norrby IF hjälper personer som har det svårt och inte har möjlighet att lämna sina hem genom att handla och leverera matvaror.