Nyheter

Chevron
Elitklubbarna skänker miljonbelopp till krigsoffer i Ukraina

Elitklubbarna skänker miljonbelopp till krigsoffer i Ukraina

När Ryssland invaderade Ukraina så engagerade sig snabbt hela svensk fotboll för att hjälpa krigets offer. Elitklubbarna på herrsidan har sedan den 25 februari samlat in drygt en miljon kronor som till största del skänkts till UNHCR:s insamling.

Svensk Elitfotboll gick tillsammans med Svenska Fotbollförbundet, Elitfotboll Dam, Ettan Fotboll, Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) samt alla klubbar i Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan och Elitettan och uppmanade till att hjälpa krigets offer i Ukraina genom att skänka pengar till FN:s flyktingorgan UNHCR. UNHCR är på plats med nödhjälp och skydd och kan med allas hjälp göra ett ännu bättre arbete för alla krigsoffer i landet. 

ukraina-3

Elitklubbarna inom Svensk Elitfotboll har under två veckors tid visat sitt stöd för Ukraina både i samband med matcher i Svenska Cupen och under träningsmatcher. Klubbarna har också uppmanat sina supportrar, följare och andra intressenter att donera pengar till förmån för krigets offer.

Den totala delen pengar som herrklubbarna i Allsvenskan och Superettan skänkt, till mestadels UNHCR, är 1 124 666 kronor. Pengar som kommer komma till stor nytta för människor i Ukraina. Pengarna har många gånger samlats in genom biljettintäkter eller kioskintäkter från en specifik match under inledningen av mars.

ukraina-2

Utöver den del som klubbarna själva har donerat så har klubbarnas partners och supportrar uppmanats att också donera pengar till UNHCR. Exakt belopp är svårt att mäta men det är rimligt att tro att att det är en betydande summa som kommit krigets offer i Ukraina till gagn.

ukraina-1

Swisha en gåva till Sverige för UNHCR på 123 129 50 21 om du vill vara med och bidra för att hjälpa folket i Ukraina. Ett akut nödpaket som räddar liv i kriser kostar 370 kronor.

ukraina-4

Foto: Bildbyrån