Nyheter

Chevron
Elyounoussi tackar laget för utmärkelsen

Elyounoussi tackar laget för utmärkelsen

AIK:s norske landslagsspelare Tarik Elyounoussi tackar sina lagkamrater till utmärkelsen Månadens spelare för maj månad.
–Utan dem så hade det inte blivit som det blivit, säger en glad vinnare efter den avslutande derbysegern mot Hammarby innan uppehållet.

Tarik Elyounoussi hade en magnifik maj månad. Norrmannen gjorde hela åtta mål, avgjorde derbyt mot Djurgården och toppar nu allsvenskans totala skytteliga.

– Ja månaden var fin. Den var mycket bra. Jag har haft det bra tillsammans med laget. Jag har bra lagkamrater som jobbar stenhårt. Vi har kommit in i ett bra stim efter en tuffare start på säsongen. Det är bara att fortsätta med det.

Och du blev utsedd till Månadens spelare.

– Ja, det känns bra. Det visar att man gjort någonting rätt. Men jag vill verkligen dela det här med alla mina lagkamrater. Jag är ödmjuk och tacksam och det här ger mig motivation att jobba vidare.

– Priset är roligt att få för då vet man att man gjort någonting rätt. Jag har all respekt för lagen i Allsvenskan och deras lagkaptener och att de röstat fram mig betyder mycket.

Blir AIK att räkna med i tabelltoppen?

– Ambitionen är att kämpa i toppen och jag har full tro att det här laget har kvalité att göra det.

Blir det semester nu?

– Det är landslaget nu och matcher mot Rumänien och Färöarna, sen ska jag ha semester. Jag ser fram emot det.

Som en del av priset så får du också 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i klubbnen.

– Ja, jag skänker pengarna till AIK Fotbolls mentorsprogram. Jag gör det för att AIK Fotbolls mentorprogram gör ett fantastisk arbete i Stockholms förorter där man jobbar för att skapa en inkluderande miljö längs blå linjen. Utbildningar och workshops kring värdegrund och förhållningssätt varvas med exempelvis praktik och jobb.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).