Nyheter

Chevron
”En totalupplevelse på alla sätt och vis”

”En totalupplevelse på alla sätt och vis”

När Djurgården tog emot Kalmar FF så fanns Kalmarsupportern David och hans pappa Nils med på läktarna för att på nära håll uppleva matchen i Allsvenskan.
– Det var en totalupplevelse. Vi kom nära allt. Tränare, spelare, planen. Allt, säger David och Nils.

Anledningen till den ”nära fotbollsupplevelsen” är att David Dworsky tog hem Svensk Elitfotbolls budgivning till förmån för Sveriges Radios Musikhjälpen och temat ”Barn är inte till salu” som gick av stapeln i vintras. David är utflyttad Kalmarbo och valde att se en match med sitt Kalmar FF på bortaplan mot Djurgården. Med sig till matchen tog David sin pappa Nils Nilsson som en överraskning och present på Fars dag.

– Jag tänkte att det var en kul grej. Att göra något gott, för en god sak, och överraska pappa samtidigt, säger David.

IMG_3129

David och hans far träffades utanför Tele2 Arena två timmar innan match och möttes upp av Tomas af Geijerstam, Biljettansvarig på Djurgårdens IF, och Kalmar FF:s Klubbchef Mattias Rosenlund samt Robert Johansson, Kommunikationsansvarig på Svensk Elitfotboll. De medverkande bjöds på en rundvandring i Tele2:s inre av Tomas af Geijerstam och fick bland annat titta på lagens omklädningsrum inför match. Mattias Rosenlund passade på att dela ut en signerad matchtröja till David samt en halsduk till hans far. Efteråt fick sällskapet se spelargången och gå ut på planen och känna på hur det är att stå på innerplan på arenan.

Sista timmen innan match spenderades med Mattias Rosenlund i Kalmar FF för samtal om klubben i samband med en bit mat, och med att titta på lagens uppvärmning. Precis innan match samlades alla i spelargången och fick se spelarnas inmarsch från nära håll, innan det var dags att gå ut samma väg själva och upp på läktarplats.

– Jag visste att jag skulle få något mer än själva matchen idag men inte exakt vad. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig detta, säger en euforisk Nils Nilsson om sin fars dagpresent.

IMG_3134

Upplevelsen skulle inte bli sämre under matchen. Kalmar FF tog tidigt initiativet och hade bland annat ett ribbskott i inledningen av matchen. Innan pausvilan gjorde Erton Fejzullahu 1-0 till Kalmar, och i den andra halvleken blev samma spelare tvåmålsskytt när han vacker nickade in segermålet. David och hans pappa var mer än nöjda med matchen.

– Det var en perfekt match, och vilken upplevelse att få se den på det här sättet, summerar de båda.

Kalmar FF:s Klubbchef Mattias Rosenlund följde med David och hans pappa genom hela kvällen och tog sig verkligen tid att tillsammans med Djurgården se till att de båda Kalmarsupportrarna fick en bra tid som gäster på Tele2.

– Det är ett sant nöje för mig. Det är jättekul för Kalmar FF att kunna göra det här för David och hans pappa, och med Djurgården som värdar. Musikhjälpen är en bra sak och det känns bra att kunna göra en insats. Djurgården är duktiga på arrangemang och visar det verkligen ikväll. Det var en fantastisk kväll.

Efter matchen fick sällskapet följa med Kalmar FF:s Klubbchef ner på innerplanen och applådera spelarna. Sedan bar det med hela vägen in i omklädningsrummet för segerdans och sång innan kvällen avslutades med tränarnas presskonferens. David och hans pappa fick vara med hela tiden.

IMG_3141

– Det här var supercoolt. Som att kolla en sportdokumentär på tv fast det hände på riktigt. Hela upplevelsen var bättre än förväntat. Vi kom nära allt. Tränare, spelare, planen, allt, säger två mycket glada och nöjda vinnare om kvällen.

Arrangerade klubben Djurgårdens IF får stort beröm för sin gästfrihet och sitt värdskap. 2017 vann Djurgården supportrarnas pris Årets bortasektion som går till den klubb som bäst tar emot sina gästande supportrar, och gästfriheten i den här matchen var det heller inget fel på.

– Djurgårdens representanter och all personal var sjukt trevliga. De visade suverän gästfrihet. Och vilket bra arrangemang. Det är kul och mycket intressant att se hur det fungerar bakom kulisserna i en sådan här match, menar Nils Nilsson.

Fyra timmar efter samlingen utanför Tele2 Arena så är kvällens arrangemang över och två mycket nöjda herrar promenerar hemåt i mörkret, förhoppningsvis fyllda med ett minne för livet.