Engvalls dubbel hjälpte Värnamo till seger

Gustav Engvall gjorde två av målen när IFK Värnamo vann med 3–1 hemma mot Varbergs BoIS under tisdagskvällen.

IFK Värnamo – Varbergs BoIS: 3–1
Gustav Engvall hade väntat i sex omgångar på att göra sitt första mål för IFK Värnamo i Allsvenskan. I den sjunde omgången kom det – och ett till – när Värnamo besegrade Varbergs BoIS. Engvall satte första målet i öppet läge efter en snabb omställning där han serverades av Oscar Johansson. Marco Bustos sköt in 2–0 på en straff han själv fixade, men BoIS reducerade snabbt genom Eliton Junior. Då hade vi spelat i 28 minuter. Det blev dock inga fler mål i den första halvleken, och efter pausvilan föll bara ett till: Gustav Engvall drev bollen själv innan han placerade in 3–1 från distans.

Hammarby – Mjällby AIF: 0–0
Mjällby AIF frustrerade Hammarby på Tele2 Arena. Hemmalagets lagkapten Nahir Besara punktmarkerades genomgående av gästernas Arvid Brorsson, och efter 62 minuter byttes mittfältsmotorn helt sonika ut av tränaren Marti Cifuentes. Matchens kanske bästa målchans, som räddades spektakulärt av Noel Törnqvist i MAIF-målet, blåstes av för offside, vilket kanske får summera den mållösa tillställningen i Stockholm ikväll.