Nyheter

Chevron
Erik Johansson klar för Djurgården

Erik Johansson klar för Djurgården

Djurgården har gjort klart med mittbacken Erik Johansson, som ansluter från danska FC Köpenhamn.
– Det är en fantastisk känsla att få det här på plats och en stor ära att få spela för Djurgården, säger Johansson.

Den landslagsmeriterade backen Erik Johansson är klar för Djurgården. Efter en halv säsong i belgiska Gent och 2,5 år i FC Köpenhamn återvänder 29-åringen till svensk fotboll på ett 4,5-årskontrakt.

– Det är en fantastisk känsla att få det här på plats och en stor ära att få spela för Djurgården. Vi har jobbat på att få till det här jag, Bosse Andersson och Ståle Solbakken (tränare i FC Köpenhamn) och jag är väldigt glad att vi har löst det, säger Johansson till dif.se.

Djurgården har nyligen sålt högerbacken Felix Beijmo till tyska Werder Bremen, och Johansson ses av sportchefen Bosse Andersson som ett bra tillskott till backlinjen.

– Fotbollsmatcher handlar till stor del om att hålla tätt bakåt och i numerären är vi i inte så många i backlinjen just nu. Däremot har vi många naturliga mittbackar men vi har flera stycken som också klarar av att spela ytterback, konstaterar Andersson.

Erik Johansson själv, som i Sverige tidigare representerat Falkenbergs FF, GAIS och Malmö FF, ser fram emot dekonkurrenssituationen.

– Det är stor konkurrens med många bra mittbackar och försvarare i den här truppen men det är bara sporrande. Sånt blir jag bara taggad av och nu vill jag komma hit och visa vad jag kan och göra allt för att spela. I slutändan handlar det ju om att vi ska vinna matcher, säger Erik Johansson.