Nyheter

Chevron
Erik Sorga klar för IFK Göteborg

Erik Sorga klar för IFK Göteborg

IFK Göteborg har gjort klart med den estniske anfallaren Erik Sorga. Den 22-årige landslagsmannen har skrivit på ett kontrakt över 2025 och ansluter från DC United.

Erik Sorga lämnade Flora Tallinn efter att ha vunnit skytteligan i Estland 2019. I höstas lånades han ut från DC United till VVV Venlo iu den nederländska andradivisionen. Nu är han alltså klar för IFK Göteborg.

– IFK Göteborg är en av de skandinaviska storklubbar som alla fotbollsintresserade känner till. Jag har fått en väldigt bra bild av vad det är vi ska uppnå tillsammans. Vi ska upp till toppen av svensk fotboll igen och jag ser verkligen fram emot att vara en del av det. Jag längtar också efter att spela för supportrarna. Jag har kollat på de fantastiska tifona och sett vilken stämning det är på hemmaarenan. Det är högsta klass, säger han till klubbens hemsida.

IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud ser Erik Sorga som en viktig pusselbit inför 2022.

– Erik är en spelare som vi har följt under lång tid. Han har många intressanta kvaliteter, framförallt med sin snabbhet och en förmåga att skapa lägen för sig själv och sina medspelare. Han är en modern och hårt jobbande anfallare i både defensiven och offensiven. Det ger oss ytterligare ett alternativ offensivt och kompletterar vår anfallsuppsättning på ett bra sätt, säger han till ifkgoteborg.se.

FOTO: ifkgoteborg.se