Nyheter

Chevron
Farnerud: ”Det har varit en lång väg”

Farnerud: ”Det har varit en lång väg”

När Alexander Farnerud igår debuterade för Helsingborgs IF var det även en comeback efter lång tids skadefrånvaro.
– Det har varit en lång väg, konstaterar mittfältaren.

Helsingborgs IF spelade 1-1 mot FC Helsingör i klubbens första träningsmatch för i år. På mittfältet skymtades lagets enda nyförvärv hittills i vinter; nye speldirigenten Alexander Farnerud, som gjorde sin första match sedan sommaren 2017, då han åkte på en knäskada. 

Farnerud bröt kontraktet med BK Häcken efter den säsongen och övervägde att lägga av med fotbollen, men under rehabiliteringen kom suget tillbaka. Han har tränat med Helsingborg sedan i höstas och blev officiellt en HIF-spelare när vinterns övergångsfönster öppnade.

– Det har varit en lång väg. Sedan har kroppen känts bra längs hela vägen och jag har inte haft några skavanker, säger Farnerud enligt fotbollskanalen.se

– Direkt när jag fick den här skadan kändes det tungt. Jag kände att åldern var där och det var tredje knäskadan. Sedan när man kör rehaben så får man tillbaka sugen, och du måste ända ta dig igenom träningen för att knäet ska bli bra. Då kände jag att jag försöker en gång till. Det känns som jag ska kunna ta mig tillbaka på hög nivå och prestera, säger Alexander Farnerud.

Foto: bildbyrån