Fenger tvåmålsskytt när Mjällby besegrade Varberg

På sin födelsedag blev Max Fenger tvåmålsskytt och låg bakom straff när MAIF besegrade Varberg på bortaplan 3-0. Samma resultat blev det i kvällens andra två matcher med fördel till IFK Norrköping respektive Malmö FF som gick segrande ur sina möten.

Varbergs BoIS – Mjällby AIF: 0-3

På Påskbergsvallen spelades en tuff kamp mellan hemmalaget Varbergs Bois, alltjämnt på jumboplats trots vinst i Hallandsderbyt i senaste omgången, och göstande Mjällby. Matchen präglades till stor del av det höstliga vädret som gjorde det svårt för båda lagen att etablera ett ordentligt spel. Istället blev det många kamper och en fysisk match. I en första halvlek som saknade mängder av målchanser var det dock gästerna från Listerlandet som gjorde matchens första mål, genom födelsedagsfirande Max Fenger. Strax efter att andra halvlek rullats igång var Fenger återigen i straffområdet och revsomkull vilket gav MAIF en straff som David Löfqvist förvaltade väl. Och som om Fenger inte firat sin födelsedag nog blev han också tvåmålsskytt med bara ett fåtal minuter kvar av matchen.

IFK Norrköping – IFK Göteborg: 3-0

På en fortsatt nästjumboplats och i fortsatt stort poängbehov begav sig Blåvitt till Norrköping på måndagskvällen. Men det skulle bli en tuff match för gästerna. Tabellsexan Peking visade sig dock vara numret för stora och tog ledningen dryga halvtimmen in i första halvlek genom Arnor Traustason. Kvarten senare var Traustason tillbaka och gjorde sitt andra mål vilket konstaterade en tvåmålsledning till Peking när lagen gick till halvtidsvila. I andra halvleken bjöds Blåvitt in i matchen något men de rådde aldrig på hemmalaget som till slut vann matchen med 3-0 efter ett avslutande mål av Laorent Shabani.

Malmö FF – Halmstads BK: 3-0

På Eleda Stadion var det gästerna från Halmstad som fick matchens första farliga läge efter bara två minuter spelade. Men efter avslut mitt på Dahlin var det MFF som allt mer tog över greppet om matchen. Det tog visserligen 28 minuter innan matchens första mål kom men då var det Pontus Jansson som nådde högst på Jörgensens inlägg och gjorde sitt första mål i himmelsblått sedan återkomsten. Efter assisten var det sedan Jörgensen själv i den 57:e minuten som hittade nät och utökade hemmalagets ledning till 2-0. Innan matchen var slut hann även Søren Rieks skriva in sig i målprotokollet och konstatera 3-0 till de himmelsblå som nu går upp på en andraplats – bara en poäng bakom Elfsborg.