Nyheter

Chevron
Ferran Sibila in i IFK Göteborgs tränarteam

Ferran Sibila in i IFK Göteborgs tränarteam

IFK Göteborg har slutit ett avtal med Ekkono Soccer Services. Det innebär bland annat att Ferran Sibila, tidigare i GIF Sundsvall, ansluter till Blåvitt som assisterande tränare.
– Vi är oerhört nöjda över att Soccer Services vill vara en del av att förädla de investeringar vi gör i IFK Göteborgs spelartrupp, säger IFK:s klubbdirektör Max Markusson.

Ferran Sibila var med om att hjälpa GIF Sundsvall till en stark fjolårssäsong som assisterande tränare till Joel Cedergren. Nu byter spanjoren Bottenhavet mot Västkusten då han, tillsammans med Ekkono Soccer Services, ansluter till IFK Göteborg för att assistera huvudtränaren Poya Asbaghi.

– Under hösten har klubben genomgått ett enormt strategiarbete. Därför har det varit viktigt för oss att landa ett samarbete, som förutom den självklara rollen som assisterande tränare, även innehåller stor utvecklingspotential för våra spelare, säger IFK:s klubbdirektör Max Markusson till klubbens webbsida.

– Detta är ett av de viktigaste fundamenten i vår sportsliga strategi och vi är oerhört nöjda över att Soccer Services vill vara en del av att förädla de investeringar vi gör i IFK Göteborgs spelartrupp, säger Markusson.

IFK Göteborg beskriver Ekkono Soccer Services på sin webbsida som ”en tränings- och utvecklingsmetod [med] det huvudsakliga fokuset […] att utveckla intelligenta spelare som är kapabla till att förstå spelet och fatta kvalitativa beslut på planen.”

– Vi känner oss stolta över att vara en del av IFK Göteborg och kommer att arbeta stenhårt för att hjälpa klubben att nå den status man förtjänar, säger Ferran Sibila själv.

Foto: bildbyrån