Fesshaie derbyhjälte för AIK

AIK tog sin första seger för säsongen när Hammarby besegrades i derbyt. Stor matchhjälte för Gnaget blev 19-årige Alexander Fesshaie, som gjorde båda målen i matchen.

AIK – Hammarby: 2–0
Alexander Fesshaie hade en derbymatch att minnas när AIK tog emot Hammarby på Friends Arena under söndagseftermiddagen. Den 19-årige anfallaren satte först 1–0 efter Bilal Husseins låga inspel i den första halvleken, och i den andra fastställde han slutresultatet till 2–0 genom att påpassligt vinna bollen i straffområdet, finta bort Hammarby-målvakten Oliver Dovin och lägga in bollen vid närmsta stolpen.

IFK Norrköping – IFK Värnamo: 2–1
Arnor Sigurdsson är stekhet i IFK Norrköping. Mittfältaren var högst delaktig i 4–0-segern borta mot AIK förra omgången, och när Peking återvände till Platinumcars Arena svarade han för båda målen när IFK Värnamo besegrades. Gästernas mål i matchen var ett självmål som kom till efter ett långt inkast.

Mjällby AIF – Degerfors IF: 2–0
Mjällby tog andra raka segern genom att göra två mål på Degerfors under söndagskvällen. Adam Ståhl knoppade in det första i den 45:e minuten, och i den andra halvleken kunde Alexander Johansson från straffpunkten rulla in sitt andra mål för säsongen.

Halmstads BK – Djurgården: 2–0
Hemmaseger mot AIK i premiären. Hemmaseger mot Djurgården i den tredje omgången. Halmstads BK har fått en flygande start i sin allsvenska återkomst, i alla fall på Örjans Vall. Under söndagen nickade Gabriel Wallentin in 1–0 på en hörnvariant i den 18:e minuten, och när Erik Ahlstrand sköt in sitt andra mål för säsongen med 20 minuter kvar kunde HBK tryggt försvara hem tre poäng.