Nyheter

Chevron
Finalisterna till Månadens spelare i oktober

Finalisterna till Månadens spelare i oktober

Säsongens näst sista Månadens spelare ska delas ut. Här är de som kan vinna utmärkelsen i Allsvenskan för oktober månad.

Det är en rutinerad trio som är nominerad till Månadens spelare. Det handlar om Örebro SK:s Nahir Besara, AIK:s Sebastian Larsson och Malmö FF:s Ola Toivonen.

Besara hade en fin månad när hans ÖSK tog två segrar på tre matcher. Besara noterades själv för tre mål och två assist i de matcherna. Ett pånyttfött AIK spelade fyra matcher under månaden med resultatet två segrar och två oavgjorda matcher. Sebastian Larsson bidrog med ett mål och två assist. I Malmö FF stod Ola Toivonen för fyra mål och en assist när hans MFF befäste serieledningen med sex nya poäng.

Finalister Allsvenskan:

Nahir Besara, Örebro SK

Sebastian Larsson, AIK

Ola Toivonen, Malmö FF

Vinnaren som får 10000 kronor av Unibet att skänka till valfri verksamhet i sin klubb presenteras på måndag.

Fakta Månadens spelare:

Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben. Vinnande spelare presenteras i Svensk Elitfotbolls och Unibets kanaler.

Juryn:

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (Dplay), Irma Helin(Dplay), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside), Per Bohman (Aftonbladet) och Per Carlander (Unibet).

Vinnare 2020:

Juni: Sead Haksabanovic, IFK Norrköping

Juli: Isaac Kiese Thelin, Malmö FF

Augusti: Stefano Vecchia, IK Sirius

September: Christoffer Nyman, IFK Norrköping