Nyheter

Chevron
Fjellström lämnar Malmö FF

Fjellström lämnar Malmö FF

Mesta mästarnas assisterande tränare lämnar efter två och ett halvt år och letar nu efter en ny utmaning.

Jens Fjellström gjorde fem säsonger i Malmö FF under sin aktiva spelarkarriär. Efter att ha lagt skorna på hyllan hamnade han på TV 4 och Cmore där han i 15 år arbetade som fotbollsexpert.

2016 återvände han till Malmö, den här gången som assisterande tränare. Efter två SM-guld och ett Europa League-gruppspel lämnar han nu klubben.

– Jag har gillat varje dag på jobbet men känner att det är dags för mig att söka en ny utmaning. Andra halvåret 2018 är det mest utvecklande och innehållsrika som jag upplevt inom fotbollen, både som spelare och ledare. Att med kniven mot strupen kunna utveckla ett nytt spelsätt, reparera ett skadat självförtroende och leverera resultat och underhållande fotboll i både Allsvenskan och Europa trots att matcherna kommer med tre-fyra dagars mellanrum – det klarar nog bara Malmö FF, säger han till klubbens hemsida.

Daniel Andersson, sportchef i MFF, har bara positiva saker att säga om Jens Fjellström.

– Han kom in 2016 i en roll som assisterande tränare med ansvar för den analytiska delen och med tiden har hans roll som analytiker vuxit. Jens har lyft vår verksamhet enormt mycket i den rollen han har haft. Det är naturligtvis väldigt tråkigt att han lämnar oss, det är en stor förlust för Malmö FF. Nu har vi påbörjat processen för att hitta Jens ersättare, säger Andersson till mff.se.

Malmö FF har alltså påbörjat arbetet med att hitta en ersättare till Jens Fjellström. Fjellström fortsätter i rollen under en övergångsperiod.

FOTO: Bildbyrån