Nyheter

Chevron
Flera förändringar i IFK Göteborgs ledarstab

Flera förändringar i IFK Göteborgs ledarstab

IFK Göteborg låter Mats Gren lämna sin tjänst som sportchef och ersätter med Jonas Olsson. Hjalmar Jónsson och Hannes Stiller tar dessutom steget upp i A-laget för att assistera huvudtränaren Poya Asbaghi.

Efter ett par ryktestunga dygn meddelade IFK Göteborg under onsdagsförmiddagen att Mats Gren lämnar sitt uppdrag som sportchef i klubben. Ny tillförordnad sportchef blir Jonas Olsson, senast akademiansvarig i klubben och tidigare även tränare i Blåvitt.

På tränarnivå tar förre detta spelarna Hjalmar Jónsson och Hannes Stiller klivet upp till A-laget från ungdomsverksamheten. De båda kommer att assistera huvudtränaren Poya Asbaghi, medan samtal kommer föras med tidigare assisterande tränaren Alf Westerberg om andra uppdrag i klubben.

– Vi är i en sportslig situation som vi tar på största allvar. Efter en ingående analys och samtal med inblandade parter har vi kommit fram till ett beslut om att göra ett antal förändringar för att uppnå de resultat som krävs under de fem matcher som återstår i Allsvenskan, säger klubbdirektören Max Markusson till ifkgoteborg.se.

IFK Göteborg ligger på tolfte plats i Allsvenskan med fem omgångar kvar att spela. Laget har fem poäng ned till IF Brommapojkarna på kvalplats – som man möter i nästa omgång efter landslagsuppehållet.