Nyheter

Chevron
Flera profiler lägger skorna på hyllan

Flera profiler lägger skorna på hyllan

Flera spelare i Allsvenskan och Superettan har meddelat att den gångna säsongen blev deras sista. Bland andra lägger Marcus Berg, Ari Skulason och Elliot Käck skorna på hyllan.

Marcus Berg, IFK Göteborg. Anfallarens kropp höll inte hela vägen och den 25 september meddelade 37-åringen att karriären var över. Sista matchen blev en 4–2-seger i derbyt mot BK Häcken där Berg gjorde två mål. Marcus Berg lämnar sporten som en av de mest dekorerade svenska anfallarna under 2000-talet.
– Det har varit en ära. Jag känner en enorm tacksamhet för allt jag har fått uppleva i den här föreningen, sa han till ifkgoteborg.se i samband med avskedet.

Stojan Lukic, Varbergs BoIS. Målvakten har lagt av flera gånger tidigare, men den nu 43-årige Lukic har alltid hittat en väg tillbaka till Allsvenskan när Varbergs BoIS kallat.
– Det är tredje gången så förtroendekapitalet kanske är förbrukat! Men nu lägger jag faktiskt av. Det är lite vemodigt. Man har hållit på med detta länge och jag älskar ju att göra det här. De kickar man fått och kamratskapet man upplevt hittar du inte överallt, säger Lukic till Hallands Nyheter.

Patrik Karlsson Lagemyr, IK Sirius. Trots många svåra skador under karriären, som till störst del spenderats i IFK Göteborg, har Patrik karlsson Lagemyr alltid kämpat sig tillbaka. Men nu är det nog för den 26-årige offensive mittfältaren.
– Först och främst så känns det otroligt tråkigt och jobbigt att vara tvungen och ta det här beslutet. Men jag är för evigt tacksam för alla fina människor jag har mött och lärt känna under min tid i Sirius och i Uppsala, säger ”Paka” om beslutet till Sirius webbsida.

Ari Skulason, IFK Norrköping. 36 år gammal sätter islänningen punkt för en lång karriär som även innehållit spel i Sverige med BK Häcken och GIF Sundsvall. Nu väntar ett jobb som övergångstränare i Peking.
– Det känns tråkigt och väldigt spännande på samma gång. Jag ser fram emot vad som kommer hända de kommande åren, säger Skulason till ifknorrkoping.se.

Tommi Vaiho, Djurgården. Som tonåring kom målvakten till Djurgården för första gången, och det är i Blåränderna som karriären avslutas. Vaiho var med om att vinna både Allsvenskan och Svenska Cupen med Djurgården, men allra flest matcher har han faktiskt gjort för GAIS, som han tillhörde mellan 2013-2016.
– Det har varit en känslosam dag, lyckliga stunder men också lite tårarm sa Vaiho till Djurgårdens webbsida efter att han hoppat in i säsongens sista hemmamatch.

Elliot Käck, Djurgården. En allvarlig skada på försäsongen sabbade Elliot Käcks chanser att medverka under Allsvenskan i år. Den rutinerade ytterbacken var med och vann SM-guld med Djurgården 2019 och tackades liksom Vaiho av efter säsongens sista hemmamatch.
– Det var en väldigt sentimental dag, men väldigt fint på alla sätt. Ett bättre slut hade jag inte kunnat drömma om egentligen. Jag vill tacka alla som var på plats idag från djupet av mitt hjärta, berättade Käck för dif.se.

Andreas Landgren, Helsingborgs IF. Mångsidige Andreas gick i pappa Sven-Åkes fotspår och blev en uppskattad profil i Helsingborgs IF. ”Lange” slog igenom som tonåring och flyttade utomlands 2009, och återvände sedan till Olympia 2014. Nu är karriären över för 34-åringen.
– Fotbollen har gett mig många fina upplevelser, nya kontakter och lärdomar som jag kommer ha med mig hela livet. Sett till att fotbollslivet varat i drygt 30 år finns det många jag vill rikta ett tack till: tränare, lagkamrater, supportrar och inte minst familjen som har funnits där i vått och torrt, säger Landgren till hif.se.

Victor Göransson, Helsingborgs IF. Blott 22 år gammal tvingas HIF:s mittfältare Victor Göransson avsluta sin fotbollskariär. Det är skadorna som sätter stopp för en fortsatt satsning.
– Jag har spelat i HIF sedan jag anslöt från Hässleholms IF som 14-åring. Stoltheten över att ha burit klubbmärket på bröstet i många år går inte att sätta ord på, säger Göransson till hif.se.

Niklas Andersen, GAIS. Efter bara en match i BK Häcken säsongen 2016 hittade Niklas Andersen hem i GAIS. Den energiske vänsterbacken var med om nedflyttningen till Ettan, men avslutade minst sagt positivt genom att nå två raka uppflyttningar – även om det inte blir något allsvenskt spel med GAIS.
– Det riktigt slutgiltiga att nu får det vara färdigt kom när jag skulle värma upp mot Trelleborg borta och hoppa in där. Jag kommer ihåg att jag kände “fan vad det gör ont idag, nu får det fan vara bra”. Egentligen har jag gått på övertid i två år, konstaterar Andersen för gais.se.

Foto: Bildbyrån