Nyheter

Chevron
”Fokuserat på att bli mer kollektiva i vårt spel”

”Fokuserat på att bli mer kollektiva i vårt spel”

IK Sirius tar emot GIF Sundsvall när omstarten av Allsvenskan smygstartar på tisdag.
− Det är ingen överraskning att de gått bra under våren. Det är ett jättebra fotbollslag, säger Sirius tränare Thomas Lagerlöf om det kommande motståndet.

IK Sirius hade en tung vårsäsong med många skador och poängtapp. Inför omstarten ligger man sist i Allsvenskan på fem poäng, men med 19 omgångar kvar för deras del står fortfarande många poäng på spel.

Enligt Thomas Lagerlöf, som leder laget tillsammans med Kim Bergstrand, har man jobbat hårt på att komma ut som ett nytt lag efter uppehållet, där man bland annat värmt upp med att spela två träningsmatcher.

− Vi har fokuserat på att bli lite mer kollektiva i vårt spel. Mycket fokus på försvarsspel i inledningen, men nu har vi gått över till mer anfallsspel också så vi har fått med de flesta bitarna. Det såg sådär ut mot Örebro och bättre mot Hammarby, så det går åt rätt håll och spelarna ser starkare och starkare ut, säger Lagerlöf till Sirius webbsida.

De flesta lagen går in i seriespel igen i helgen, men Sirius möter GIF Sundsvall redan på tisdag i en match som skjutits upp från den andra omgången. Giffarna hade en stark vårsäsong och ligger nia efter 15 poäng på blott tio spelade matcher.

− Många tippade dem långt ner i tabellen inför säsongen, men vi har hela tiden känt att det är ett lag som fått jobba vidare med ganska bra kontinuitet sedan förra året och spelar väldigt bra fotboll, säger Lagerlöf om det kommande motståndet.

− Det är ordning och reda, alla spelare vet vad de ska göra och gör det jättebra. Det är ingen överraskning att de gått bra under våren. Det är ett jättebra fotbollslag, säger Thomas Lagerlöf.

Matchen mellan IK Sirius och GIF Sundsvall spelas på Stundeternas IP på tisdag med avspark kl. 19.00.