Fördel KFF efter första kvalronden

Kalmar FF vann den första allsvenska kvalmatchen med 3-1 borta mot Jönköpings Södra och har ett bra utgångsläge inför söndagens retur.

Se höjdpunkterna från matchen.

Hemmalaget Jönköpings Södra startade dock bäst i Smålandsderbyt och tog ledningen när Kevin Rodeblad Lowe skallade in en högerhörna efter bara tre minuters spel. Men gästerna skulle komma tillbaka.

Samma Rodeblad Lowe fick felträff när han sju minuter senare skulle rens undan i eget straffområde och bollen hamnade i eget mål.

Nio minuter senare satte Sebastian Ring 2-1 för Kalmar FF och resultatet stod sig till paus.

Den andra halvleken var tio minuter gammal när Geir Herrem satte trean för gästerna. Hemmalaget försökte sedan förgäves få fram en reducering.

Matchen slutade 3-1 till Kalmar FF och det är de rödvita som har fördelen inför söndagens returmatch.