Förlust för Häcken i sista gruppspelsmatchen

Det blev en tung förlust för Häcken mot Turkiska Qarabag på torsdagskvällen. Resultatet innebär att Häcken slutar sist i sin grupp i Europa League, utan poäng.

Qarabag FK – BK Häcken 2-1

Häcken begav sig till Turkiet för att spela årets sista match, den sista gruppspelsmatchen i Europa League. Med noll poäng i gruppspelet fram till dess fanns det en förhoppning om att den sista matchen med Per Mathias Høgmo som tränare skulle kunna sätta lite plåster på såren. Men redan efter 40 sekunder befann sig Häcken i mardröm då hemmalaget gjorde ett tidigt ledningsmål. I uppförsbacke försökte Häcken trycka på och hitta rätt i offensiven för att kvittera och en del chanser lyckades de producera. Men istället för en kvittering kom nästa kalldusch i den sista sparken innan halvtidsvilan. Bollen seglade in över Abrahamsson och 2-0 var ett faktum. I inledningen av andra halvlek hade Chilufya ett jätteläga att reducera och därefter fick Häcken ytterligare en biljett in i matchen då Marko Vesovic fick syna det röda kortet i den 56 minuten. Målchanserna var ett flertal men Qarabags Lunev gjorde en bra match i mål. Ett sent självmål snyggade till resultatet till 2-1 men med den förlusten slutar Häcken slutar därmed sist i sin grupp med noll poäng.