Formstarkt Kalmar vann igen

Kalmar FF tog tredje segern på de fyra senaste matcherna när man bortavann med 2–0 mot IFK Göteborg.

IFK Göteborg – Kalmar FF: 0–2
Kalmar är ett av fyra lag som för tillfället ligger i en klunga bakom ledartrion Djurgården, Malmö FF och AIK. Under måndagskvällen tog KFF sin tredje seger på de fyra senaste omgångarna då man bekvämt kunde besegra IFK Göteborg på bortaplan. Jonathan RIng assisterade Romario till 1–0 i den 17:e minuten innan han själv nickade in 2–0-målet i den andra halvleken.

Degerfors IF – AIK: 2–1
Degerfors tog en efterlängtad trepoängare när man hemmabesegrade guldjagande AIK. Victor Edvardsen var matchens förgrundsfigur på Stora Valla då han med två individuellt skickliga mål förde upp hemmalaget i en 2–0-ledning. Formstarke Nabil Bahoui gled in en reducering i slutminuterna, men närmare än så kom inte Gnaget idag.

Halmstads BK – IK Sirius: 1–1
Halmstads BK gick mot tre tunga poäng hemma mot Sirius efter att Sadat Karim gett laget ledningen tidigt. Hemmapubliken på Örjans Vall väntade på att få segerjubla, men i den 92:a minuten blev Christian Kouakou Sirius räddare i nöden med ett skickligt avslut fram till 1–1.