Nyheter

Chevron
Försäsongen avklarad – nu laddar vi för premiär

Försäsongen avklarad – nu laddar vi för premiär

Med mindre än en vecka till premiär har Allsvenskans 16 klubbar nu klarat av sina avslutande matchförberedelser. Genrepen är spelade och nu återstår bara en väntan på att helgen och publikfesten ska komma.

Försäsongen har som vanligt varit lång, men nu är det inte mer än ett par dagar kvar till Allsvenskan blåser igång igen. Svenska Cupen är nästintill avklarad, bara finalen återstår, och lagen har träningsmatchat för att sätta formen till seriestart. Vi firar Allsvenskans återkomst med lite statistik från försäsongen och Svenska Cupen.

Målgladast:
IFK Norrköping är laget som gjort flest mål av lagen från Allsvenskan under försäsongen och Svenska Cupen. 33 gånger har man hittat nätet och Jordan Larsson har gjort nio av dem. Tätt följt av Kalle Holmberg som tryckt in åtta mål. BK Häckens Mervan Celik har också gjort åtta mål och bland annat hjälpt sitt lag till final i cupen.

Tätast:
Kalmar FF har spelat tolv matcher och bara släppt in sju mål. Håller man tätt på det sättet kan man verkligen överraska i årets Allsvenskan. Helsingborg har släppt in åtta mål, men har bara spelat nio träningsmatcher. AIK och IFK Göteborg har också släppt in åtta mål vardera.

Poängstarkast:
Hade man räknat in samtliga träningsmatcher och sammanställt en tabell för Allsvenskans 16 lag är det just IFK Norrköping och Kalmar FF som toppar. 29 inspelade poäng, men Kalmar har med sina tolv matcher spelat en match mindre än Peking.

Poängsvagast:
I samma tabell är det GIF Sundsvall som hamnar i botten. Åtta spelade matcher och bara en seger. Sju mål framåt och 14 insläppta för förra årets tabellåtta. IK Sirius placerar sig strax före med sina två segrar på åtta spelade matcher.

Klubbarnas genreps-resultat:
IFK Norrköping – Rosenborg 0-3
AZ Alkmaar – Malmö FF 0-1
GAIS – BK Häcken 2-1
Halmstads BK  – IF Elfsborg 1-0
IFK Göteborg – Örgryte IS 1-0
Örebro SK – IFK Mariehamn 1-0
Östers IF – Kalmar FF 1-2
IK Sirius – IK Frej Täby 1-1
AFC Eskilstuna – Djurgården 3-2
Fredrikstad – Falkenbergs FF 2-0
AIK – IF Brommapojkarna 2-2
Molde – Östersunds FK 4-1
Mjällby AIF – Hammarby 0-1
Helsingborgs IF – FC Köpenhamn 2-2
Ranheim – GIF Sundsvall 1-1

Källor: Klubbarnas hemsidor och fantasyguiden.se.

FOTO: Bildbyrån