Första segern och islossning för Blåvitt

För den målsugne blev torsdagskvällen i Allsvenskan, med 15 mål fördelat på fyra matcher, ingen besvikelse. Både spelet och målskyttet lossnade äntligen för blåvitt hemma på Gamla Ullevi och Malmö FF drog inte ner på takten när de gästade Varbergs BoIS.

Varberg BoIS – Malmö FF: 0-6
Ett MFF i serieledning och med full poängpott har vinden i ryggen. Men Varberg som själva bara tappat tre poäng under säsongens fem första omgångar och visat styrka defensivt spåddes kunna ge skåningarna ett bra motstånd. Styrkebeskedet från Malmö väntade dock inte på sig, i den fjärde matchminuten slår Sebastian Nanasi en hörna längs marken som efter ett första blockat avslut letade sig fram till Hugo Larsson som kunde placera bollen i mål. Inte mer än två minuter senare slår Sören Rieks in även 2-0 till de himmelsblå. Trean dröjde inte mycket längre utan i den 11:e minuten var det Nanasis tur att hitta nätet. Andra halvlek fortsatte i samma anda. Nanasi blev till slut tremålsskytt efter att ha gjort 6-0 från straffpunkten och där emellan letade sig även Taha Abdi Ali in i målprotokollet.

IFK Göteborg – Degerfors IF: 6-0
På Gamla Ullevi var det hemmalaget som öppnade starkast. Efter en knackig säsongsinledning var det ett blåvitt med ny energi som klev ut på planen och gjorde matchens första mål redan i minut 6. På en hörna nådde Gustav Svensson högst. Cirka kvarten senare får Sebastian Ohlsson bollen till sig i straffområdet, hittar nätet och 2-0 var ett faktum i den 21:e minuten. Degerfors hade svårt att nå hela vägen fram genom sista tredjedelen och istället gjorde blåvitt, genom Marcus Berg, 3-0 innan första halvleken var slut. Islossningen fortsatte i andra halvlek och slutresultatet kunde skrivas till 6-0 efter ytterligare mål av Marcus Berg, Elias Hagen och Oscar Wendt.

IFK Värnamo – BP: 0-1
Värnamo inledde den efterlängtade hemmapremiär på Finnvedsvallen med en första halvlek med ett flertal farliga målchanser. Men mellan boll och mål stod BP:s Filip Sidklev. Sidklev stod för både en och två exceptionella räddningar och första halvlek förblev därmed mållös. I övrigt bidrog både vind och matta till att matchen präglades av kamp. Men vinnande ur kampen gick till slut BP som i den 89:e minuten gjorde matchens enda mål genom Richie Omorowa.

IFK Norrköping – Hammarby: 2-0
I det 95:e allsvenska mötet mellan Peking och Bajen var det inte något av lagen som tog ett ordentligt tag om taktpinnen i första halvlek. Ett disciplinerat, något avvaktande spel från båda parter avbröts stundtals av forceringar framåt, framförallt från Bajen. Men efter en hel halvlek utan avslut på mål från Peking gick hemmalaget ut i andra halvlek med en beslutsamhet. Man tog kommando över matchen och över de tre poängen via tvåmålsytten Christoffer Nyman.